Terugblik 2022

Het is weer de tijd van het jaar om terug te blikken op wat er allemaal gebeurd is. We begonnen 2022 met positief nieuws. De wereld gaat langzaam weer open. Dat betekent weer meer mogelijkheden voor productie en commercie. Helaas kwam er al snel een einde aan het positivisme. De achterstand in productie is door de coronapandemie is en door de oorlog alleen maar toegenomen. Er zijn nog steeds wereldwijde tekorten in papier, karton, plantaardige olie en graan. Daarnaast zijn fossiele brandstoffen, zoals gas, enorm in prijs gestegen. Dit zorgt voor druk op grondstof- en productieprijzen.

Gelukkig was 2022 niet helemaal negatief. Door alle veranderingen in de wereld zijn we bewuster gaan kijken naar wat we doen en welke impact het heeft. Mede door alle tekorten in de markt zijn we gaan focussen op efficiënt werken en wendbaar zijn in welke ingrediënten en verpakkingen wij gebruiken.

Minder plastic multipacks
Geen handgrepen meer bij multipacks
  • Verduurzaming door bijvoorbeeld vermindering plastic en statiegeld op kleine plastic flesjes in Nederland.
  • Verbetering gebruikerservaring door integreren QR-codes of NFC-tags op verpakkingen.
  • Minimalistische verpakking designs die het product zelf laten spreken.
  • Meer gebruik van mobile ready hero images en 3D packshots voor e-commerce.

In 2023 kunnen we uitkijken naar weer nieuwe innovaties in design en (duurzame) materialen. Daarnaast wachten wij nog op een besluit over het officiële gebruik van Nutri-score en zal vanaf april 2023 statiegeld op drankblikjes ingaan. Ook wordt er nog gewerkt aan een BTW verlaging op groente en fruit en zijn er onderzoeken gaande naar de impact van een zogenoemde suikertaks. Kortom, ook in het nieuwe jaar staan we niet stil.

Jumbo vegan chocolade verpakkingen

Meer artikelen

Packaging waste
Blog

10 tips voor een duurzame verpakking

Een deel van de consumenten wordt zich steeds bewuster van de voetafdruk van hun voedsel: van de impact op het milieu en klimaat, maar ook van de impact op hun eigen gezondheid. Ze stellen steeds hogere eisen aan de manier waarop voedsel geproduceerd wordt. Dit geldt ook voor de verpakkingen.

Blog

PIM-systeem: de sleutel tot een snellere time to market en meer verkoopkanalen

en Product Information Management-systeem (PIM) is software waarmee je al je productinformatie op één plek kunt beheren én vervolgens efficiënt kunt delen op verschillende platforms en via meerdere verkoopkanalen.  En dat is handig, want de hoeveelheid productdata neemt snel toe. Consumenten willen steeds meer relevante informatie hebben voordat ze een product kopen. Een foto en

Blog

Beheer productinformatie met gemak: alles wat je moet weten over een PDM-systeem

Zoals je weet is er voor het ontwerpen en ontwikkelen van een product veel productinformatie nodig. Technische specificaties, prijsinformatie, materialen, ingrediënten, etc. Met een PDM-systeem kun je al deze productdata op één plek beheren en toegankelijk maken voor iedereen die de gegevens nodig heeft, tijdens de hele levenscyclus van een product. Het doel van product