Packaging waste
Blog

Duurzaamheid steeds belangrijker voor verpakkingen

Een deel van de consumenten wordt zich steeds bewuster van de voetafdruk van hun voedsel: van de impact op het milieu en klimaat, maar ook van de impact op hun eigen gezondheid. Ze stellen steeds hogere eisen aan de manier waarop voedsel geproduceerd wordt. Dit geldt ook voor de verpakkingen.

Blog

Consumententrends in de food detailhandel zorgen voor verandering

De consumentenvraag in de detailhandel van voedingsmiddelen is de afgelopen jaren sterk veranderd. In plaats van alleen maar te letten op prijs en kwaliteit van voedselproducten, zijn consumenten nu meer geïnteresseerd in aspecten, zoals duurzaamheid, gezondheid en gemak.

Blog

Wat gebeurt er als je niet meer bij je data kunt?

Je hebt een artwork management tool maar je kunt niet meer bij je data. Dit betekent nogal iets. Wat de oorzaak ook is. Een technische storing, gegevensverlies, diefstal of faillissement van de softwareleverancier. De consequenties kunnen variëren van ongemak en verlies van productiviteit tot financiële schade en reputatieschade.

mistakes to avoid
Blog

De meest voorkomende fouten op consumentenverpakkingen en hoe ze te voorkomen

Wij weten allemaal dat een verpakking een van de belangrijkste onderdelen is van je product. De verpakking beschermt niet alleen het product tijdens transport en opslag, het is ook nog de uitgelezen plek om je merk te laten zien aan de consument. Het komt helaas nog wel eens voor dat producten uit de winkel gehaald worden. Hoe voorkom je dat?

Blog

Steeds grotere verantwoordelijkheid voor productie in de keten

Bedrijven in de voedingssector krijgen vaker de vraag om te garanderen dat hun producten op een sociaal en milieuvriendelijke manier zijn gemaakt.

Blog

Terugblik 2022

Het is weer de tijd van het jaar om terug te blikken op wat er allemaal gebeurd is.

Blog image packshots
Blog

Zichtbaarheid online optimaliseren

Een verpakking vertelt het verhaal van jouw merk en product. Zowel offline als online. Zichtbaarheid van het merk online is tegenwoordig niet meer weg te denken.

blog image data safety
Blog

Jouw data veilig houden, zo doet Artwork Connect dat!

Informatiebeveiliging is een belangrijk speerpunt. Data die over klanten en processen gaat dient natuurlijk met de grootste zorg beschermd te worden. Jij wilt uiteraard weten of je data goed beschermd is en of je er altijd mee kunt werken wanneer jij dit wilt.

Logo on packaging blog
Blog

Er moet nog een logo op!

Een nieuw logo of keurmerk plaatsen is toch zo gedaan? Het plaatsen van een logo of keurmerk heeft behoorlijk invloed op je verpakking. Er komt meer bij kijken dan je denkt!

Supermarket shelves
Nieuws

Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV)

De overheid heeft een vervolg gegeven aan het Akkoord Verbetering Productsamenstelling. Sinds 2022 geldt de nieuwe Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV). Met deze aanpak moet het voor de consument makkelijker worden om te kiezen voor gezonde voeding. En om ervoor te zorgen dat minder mensen te zwaar zijn of worden en hierdoor chronische ziekten ontwikkelen. De