De traffic-coördinator

De traffic-coördinator

Als traffic coördinator ben jij dé spin het web als het gaat om projecten rondom nieuwe of wijziging van bestaande verpakkingen. Daarbij zit jouw uitdaging in het op tijd en binnen budget opleveren van uitingen die passen binnen de gekozen marketingformule. Onduidelijkheden of gebrek aan inzicht zorgt hierbij gelijk voor vertraging of kans op fouten.

Hoe blijf jij dan toch in control, bespaar je tijd en voorkom je chaos? Hierbij helpt Artwork Connect door de verbindende factor te zijn die het verpakkingsproces stroomlijnt – van het eerste ontwerp tot en met de online-publicatie en uiteindelijke productie.

Herken jij ook deze uitdagingen?

Herken jij ook deze uitdagingen?

Doordat je werkt in en met meerdere systemen tegelijk mis je vaak de tools die nodig zijn om het overzicht te houden. Daarbij komt nog eens dat het volume aan verpakkingen voor verschillende producten erg groot is. Je voert bijvoorbeeld de creatieve regie over verpakkingsontwerpen voor 150 verschillende soorten broodbeleg.

Daarnaast heb je vaak te maken met een onduidelijke scope van projecten of incomplete specificaties en richtlijnen. Er ontbreekt een stansmes van een verpakking, terwijl je tegelijkertijd zoekt naar een ingrediëntendeclaratie. Al deze zaken zorgen voor vertraging en maken het voor jou lastig om het overzicht te bewaren.

De druk van verschillende collega’s met verschillende belangen en prioriteiten is ook vaak stressvol. Iedereen komt naar je toe met zijn of haar persoonlijke wensen en inzichten, terwijl van jou wordt verwacht dat je al die, vaak conflicterende input omtovert tot een consistent geheel. Daarbij ben jij altijd weer die collega die gestoord wordt om even dat PDFje of linkje door te sturen, omdat jouw collega’s over deze informatie niet kunnen beschikken. Terwijl jij druk bezig bent een belangrijke deadline te halen.

Artwork Connect: optimale snelheid, kwaliteit en merkconsistentie

Met Artwork Connect krijg je volledige grip op de Design to Consumer (D2C) keten.

Versnel je time to market met wel 50%

Alle stappen maken deel uit van een helder, gestructureerd en gestandaardiseerd proces. Hierdoor kan je gemakkelijk samenwerken en ben je altijd up to date over de voortgang. Daarnaast zorgt de samenwerkingsstructuur ervoor dat er geen versies meer in de mist verdwijnen en ben je af van waslijsten aan mails over hetzelfde onderwerp. Dat scheelt tijd!

Maak je project altijd 100% compleet

Kwalitatief hoogwaardige en complete data. Vergeet het zoeken in twintig verschillende databases en het doorbladeren van tientallen verschillende versies. Voortaan vind je alles wat je nodig hebt voor je verpakking en eindproduct in één gestructureerde omgeving.

Bespaar > 35% op verpakkingskosten

Door gestructureerd vanuit één omgeving te werken bespaar je veel tijd en voorkom je onnodige correcties door miscommunicatie of onduidelijkheden. Daarbij ben je altijd in control over welke verpakking het productieproces ingaat en voorkom je dus missers die leiden tot faalkosten.

100% merkconsistent door de keten

Altijd herkenbaar en consistent zijn in je merkuitstraling, zowel online als offline. Dat is geregeld met Artwork Connect. Je beheert en ontsluit alles vanuit één bron en je kunt gemakkelijk uitingen vergelijken. Het resultaat: geen afwijkende resultaten meer over de diverse kanalen.

Zo helpt Artwork Connect jou

Je verzamelt voortaan namelijk informatie en input op één centrale plek. Dat draagt bij aan de overzichtelijkheid van een project en zorgt ervoor dat je alle specificaties, richtlijnen en ontwerpen snel helder krijgt. Door processen te koppelen aan timings, houd je altijd zicht op de scope en voortgang van het project. Wel zo handig en efficiënt!

Via de procestool van Artwork Connect maak je tevens een helder takenoverzicht, waardoor het veel makkelijker wordt om werkzaamheden te prioriteren en te plannen. Ellenlange zoektochten naar de actueelste versie van een artwork of verpakking zijn definitief verleden tijd, terwijl goede vergelijkingstools het reviewen van nieuwe versies stroomlijnen. Alle feedback komt vanuit één omgeving en document. De doorlooptijd tussen de verschillende stappen van het creatieve proces loopt significant terug, waardoor de time-to-market van een verpakking korter wordt.

De toegenomen zelfstandigheid van iedereen die samenwerkt aan een verpakking leidt er bovendien toe dat jij als traffic-coördinator minder zwaar belast wordt. Voortaan dus geen spervuur van vragen vanuit verschillende hoeken meer!

We zijn trots om samen te werken met deze opdrachtgevers

the greenery logo
Bonduelle logo
Newforrest logo
Cono logo
Jumbo logo
Celavita logo
Signature foods logo
Intergamma logo
group of butchers logo
Delicia logo
Westland logo
Pelican Rouge logo
Chrysal logo
Ravensbergen logo
Tyson logo

Continu grip op al jouw artworkprojecten

Wacht niet langer met het optimaliseren van jouw verpakkingsprocessen. Samen met Artwork Connect maak jij elk project overzichtelijk en worden alle artworks laagdrempelig bewerkbaar. Vraag nu een geheel vrijblijvend een demo aan.

Versnel je time to market tot wel 50%
Bespaar > 35% op verpakkingskosten
Maak je project altijd 100% compleet
100% merkconsistent door de keten
Demo aanvragen