Meer grip op verpakkingen in de retail met Artwork Connect

Meer grip op verpakkingen in de retail met Artwork Connect

De retail is een competitieve en dynamische sector. Dat geldt zeker voor de productpresentatie en het bewaren van merkconsistentie over alle kanalen en verpakkingen. Hierbij zijn wijzigingen van grote ranges heel gebruikelijk en wil je dus niet verdwalen in een zee van diverse artwork en versies. Bovendien is een snel en een kostenefficiënt proces cruciaal om de concurrentie, met veelal A-merken, voor te blijven.

Samenwerken vanuit één centrale omgeving en op basis van een schaalbaar en flexibel proces? Dit kan met Artwork Connect.

Opvallen en merkconsistentie uitstralen in een competitieve markt

In het retailkanaal kan de verpakking van een product belangrijker zijn dan het product zelf. De juiste verpakking en merkconsistentie uitstraling zijn dan ook onderdeel van een succesvolle marketingcommunicatie strategie. In de strijd met A-merken gaat het erom dat jouw huismerk (PL) door de consument herkent wordt als een betrouwbaar en aantrekkelijk alternatief. Trekt jouw verpakking hierbij niet de aandacht? Dan mis je mogelijk kansen.

Daarbij komt ook nog de druk om een toenemend aantal projecten op te leveren in een steeds kortere time to market. Consumenten worden veeleisender en een productinnovatie eerder dan de concurrent op het schap hebben maakt het verschil. De constante flow aan nieuwe producten, wijzigingen van bestaand of promotionele acties maakt het behouden van overzicht en inzicht t.b.v. merkconsistentie nog uitdagender.

Artwork Connect: optimale snelheid, kwaliteit en merkconsistentie

“Met Artwork Connect kan Jumbo PL gestructureerd, schaalbaar en snel doorbouwen aan een consistente merkbeleving”, aldus Wim Junte, Manager Brand bij Jumbo.

Versnel je time to market met wel 50%

Alle stappen maken deel uit van een helder, gestructureerd en gestandaardiseerd proces. Hierdoor kan je gemakkelijk samenwerken en ben je altijd up to date over de voortgang. Daarnaast zorgt de samenwerkingsstructuur ervoor dat er geen versies meer in de mist verdwijnen en ben je af van waslijsten aan mails over hetzelfde onderwerp. Dat scheelt tijd!

Maak je project altijd 100% compleet

Kwalitatief hoogwaardige en complete data. Vergeet het zoeken in twintig verschillende databases en het doorbladeren van tientallen verschillende versies. Voortaan vind je alles wat je nodig hebt voor je verpakking en eindproduct in één gestructureerde omgeving.

Bespaar > 35% op verpakkingskosten

Door gestructureerd vanuit één omgeving te werken bespaar je veel tijd en voorkom je onnodige correcties door miscommunicatie of onduidelijkheden. Daarbij ben je altijd in control over welke verpakking het productieproces ingaat en voorkom je dus missers die leiden tot faalkosten.

100% merkconsistent door de keten

Altijd herkenbaar en consistent zijn in je merkuitstraling, zowel online als offline. Dat is geregeld met Artwork Connect. Je beheert en ontsluit alles vanuit één bron en je kunt gemakkelijk uitingen vergelijken. Het resultaat: geen afwijkende resultaten meer over de diverse kanalen.

Zo helpt Artwork Connect

Met het bulk volume binnen retail is een gestroomlijnd en veilig proces belangrijk. Binnen Artwork Connect staat alle data van zowel de fysieke verpakking als digitale uitingen (packshots) op een veilige centrale plek en ontsluiting naar derden gebeurt op basis van duidelijke rollen en rechten. Met slimme flows voorkom je bovendien veel manuele handelingen en eindeloze stromen e-mails over hetzelfde onderwerp. Het resultaat? Minder ruis op de lijn en meer overzicht, waardoor het makkelijker is om de merkconsistentie te borgen.

Artwork Connect draait om een eenduidige en gebruiksvriendelijke omgeving. Binnen 3 clicks ben je op de juiste plek en er is geen uitgebreide training noodzakelijk om zelfstandig aan de slag te kunnen. De omgeving en processen kennen een hoge mate van standaardisatie op basis van best practice voorbeelden, maar tegelijk ben je wel flexibel om op onderdelen dit te customizen naar de behoeftes specifiek voor jouw organisatie. Daarnaast is Artwork Connect een open systeem, waardoor je met slimme API-koppelingen de “single source of truth” binnen jouw organisatie zeker stelt.

In 4 stappen naar een perfect eindresultaat

Je doorloopt in Artwork Connect een aantal stappen die ervoor zorgen dat je snel én zelfstandig aan de slag kunt.

 • Met Artwork Connect altijd in control binnen de dynamische wereld van retail

  Is Artwork Connect eenmaal ‘up and running’ en goed ingericht? Dan kun je er de vruchten van gaan plukken. Reken met Artwork Connect op een schaalbare procesoplossing die, versnelling, reductie van (faal)kosten en vergroting van je zelfstandigheid brengt. Bovendien vergroot je de merk cohesie tussen al je verpakkingslijnen en verkoopkanalen en bouw je zo verder aan de perfecte beleving van jouw (retail) merk.

  Heb je nog vragen of wil je Artwork Connect met eigen ogen ontdekken? Neem dan gerust contact met ons op!

  Zij gingen je voor

  Succesverhalen van Artwork Connect die impact creëren binnen de organisatie.

  Delicia case image
  Delicia logo

  Delicia

  Van versnippering van verpakkingsdata en afhankelijkheid binnen de keten naar rust door inzicht en overzicht.

  NewForrest case image Old Amsterdam Kwekkeboom
  Newforrest logo

  NewForrest Fingerfood

  Van een omslachtige werkmethode naar een systeem dat het logistieke proces veel efficiënter ondersteund.

  Group of Butchers case image
  group of butchers logo

  Group of Butchers

  Een gestroomlijnde werkwijze waarbij een mooie visuele weergave structuur biedt aan de korte en dynamische keten.

  Jumbo packaging case image
  Jumbo logo

  Jumbo

  De mogelijkheid om alle merkinformatie te bewaren en beheren vanuit één plek met toegang tot je eigen data.

  the greenery case image
  the greenery logo

  The Greenery

  Een upgrade van een klassiek data systeem naar een nieuw artwork data systeem voor het makkelijk, veilig en beheersbaar managen van verpakkingen en fusten.

  We zijn trots om samen te werken met deze opdrachtgevers

  Chrysal logo
  Cono logo
  Signature foods logo
  Newforrest logo
  Intergamma logo
  Westland logo
  Bonduelle logo
  Celavita logo
  Jumbo logo
  Delicia logo
  Pelican Rouge logo
  Tyson logo
  the greenery logo
  group of butchers logo
  Ravensbergen logo

  Continu grip op al jouw artworkprojecten

  Wacht niet langer met het optimaliseren van jouw verpakkingsprocessen. Samen met Artwork Connect maak jij elk project overzichtelijk en worden alle artworks laagdrempelig bewerkbaar. Vraag nu een geheel vrijblijvend een demo aan.

  Versnel je time to market tot wel 50%
  Bespaar > 35% op verpakkingskosten
  Maak je project altijd 100% compleet
  100% merkconsistent door de keten
  Demo aanvragen