Er moet nog een logo op!

Logo on packaging blog

Een verpakking heeft bepaalde vaste onderdelen. De productnaam, merknaam, eventuele afbeeldingen en wettelijke informatie zijn vaste prik bij het ontwerpen van verpakkingen. Tegenwoordig komen daar ook nog allerlei soorten logo’s bij. Bijvoorbeeld het Beter Leven Keurmerk, het Weidemelklogo en tegenwoordig zien we ook vaak de Nutri-Score verschijnen.

Verpakkingen aanpassen

Bij het plaatsen van een logo komt meer kijken dan alleen knippen/plakken. Ieder logo heeft weer eigen richtlijnen waar het aan moet voldoen en soms moet dit zelfs gekeurd worden door de organisatie van het logo of keurmerk.

Een logo of keurmerk neemt ruimte in op de verpakking, in de meeste gevallen op de voorkant. Daarnaast moeten er vaak ook bepaalde kleuren gebruikt worden. Is er ruimte om meer kleuren te gebruiken? Wat te doen als het aantal kleuren van het design onder druk komt te staan?

Bij nieuwe verpakkingen kan het bewuste logo gelijk worden meegenomen in het design. Alleen bij het wijzigen van een verpakking wordt het ingewikkelder. Het kan zijn dat er ruimte moet worden gemaakt in het design, om het logo op de goede plek te krijgen. Je wil natuurlijk dat belangrijke elementen, zoals merknaam of smaak, niet verdwijnen achter het logo. Daarnaast heb je in het bestaande design geen rekening gehouden met de extra kleuren van het logo. Bijvoorbeeld bij de Nutri-Score komen er misschien wel 3 kleuren bij.

Efficiënt met Artwork Connect

Met de aanpassing van verpakkingen doorloop je een vooraf bepaald proces. Eerst moet duidelijk zijn welke aanpassingen gedaan moeten worden en op welk artwork. Daarna moet het worden uitgevoerd, gecontroleerd en vervolgens worden gedrukt.

Met de slimme functies in Artwork Connect zorg je ervoor dat het aanpassen van verpakkingen makkelijker en sneller gaat dan voorheen. Zo kan je iemand de opdracht geven om het logo te plaatsen. Via Artwork Connect is het makkelijk om voortgang van het proces te monitoren, versies van het artwork te vergelijken en goedkeuring te vragen bij de juiste personen. Daarna heb je de laatste versie weer opgeslagen voor een volgende wijziging.

Een logo plaatsen, zo geregeld met Artwork Connect.

Meer weten over wat Artwork Connect voor jou kan doen?

Lees het hier

Meer artikelen

Blogs

Duik in de GS1 datapool

Werkt jouw bedrijf al met GS1 Data Source? Deze centrale databron, waarin leveranciers en fabrikanten productdata kunnen publiceren en delen met retailers en groothandels, maakt een opmars. Zo willen retailers uit de tuin- en diersector de GS1 Data Source eind van dit jaar als enige databron gebruiken, voor meer efficiëntie in de hele keten, betere

Blogs

Ontdek de nieuwe Nutri-Score

De Nutri-score… Hebben jullie deze al op de verpakkingen staan? Of zijn jullie het van plan? Lees dan vooral even verder. Het algoritme van de Nutri-Score is namelijk gewijzigd. En dat kan behoorlijk wat gevolgen hebben voor je brand en je verpakkingen.  Even snel back to the basics. Nutri-Score is een logo op de voorkant

Blogs

Ready to recall: terugroepacties uitvoeren of voorkomen

Een product recall… oef.. dat wens je echt niemand toe. 😱 Een recall is niet alleen erg vervelend voor je klanten, maar ook een kostbare en tijdslurpende aangelegenheid voor je bedrijf. En het kan het imago van je bedrijf flink schaden. Dus wees voorbereid. Het jaarlijks aantal recalls lijkt te blijven stijgen, ondanks alle strenge