Er moet nog een logo op!

Logo on packaging blog

Een verpakking heeft bepaalde vaste onderdelen. De productnaam, merknaam, eventuele afbeeldingen en wettelijke informatie zijn vaste prik bij het ontwerpen van verpakkingen. Tegenwoordig komen daar ook nog allerlei soorten logo’s bij. Bijvoorbeeld het Beter Leven Keurmerk, het Weidemelklogo en tegenwoordig zien we ook vaak de Nutri-Score verschijnen.

Verpakkingen aanpassen

Bij het plaatsen van een logo komt meer kijken dan alleen knippen/plakken. Ieder logo heeft weer eigen richtlijnen waar het aan moet voldoen en soms moet dit zelfs gekeurd worden door de organisatie van het logo of keurmerk.

Een logo of keurmerk neemt ruimte in op de verpakking, in de meeste gevallen op de voorkant. Daarnaast moeten er vaak ook bepaalde kleuren gebruikt worden. Is er ruimte om meer kleuren te gebruiken? Wat te doen als het aantal kleuren van het design onder druk komt te staan?

Bij nieuwe verpakkingen kan het bewuste logo gelijk worden meegenomen in het design. Alleen bij het wijzigen van een verpakking wordt het ingewikkelder. Het kan zijn dat er ruimte moet worden gemaakt in het design, om het logo op de goede plek te krijgen. Je wil natuurlijk dat belangrijke elementen, zoals merknaam of smaak, niet verdwijnen achter het logo. Daarnaast heb je in het bestaande design geen rekening gehouden met de extra kleuren van het logo. Bijvoorbeeld bij de Nutri-Score komen er misschien wel 3 kleuren bij.

Efficiënt met Artwork Connect

Met de aanpassing van verpakkingen doorloop je een vooraf bepaald proces. Eerst moet duidelijk zijn welke aanpassingen gedaan moeten worden en op welk artwork. Daarna moet het worden uitgevoerd, gecontroleerd en vervolgens worden gedrukt.

Met de slimme functies in Artwork Connect zorg je ervoor dat het aanpassen van verpakkingen makkelijker en sneller gaat dan voorheen. Zo kan je iemand de opdracht geven om het logo te plaatsen. Via Artwork Connect is het makkelijk om voortgang van het proces te monitoren, versies van het artwork te vergelijken en goedkeuring te vragen bij de juiste personen. Daarna heb je de laatste versie weer opgeslagen voor een volgende wijziging.

Een logo plaatsen, zo geregeld met Artwork Connect.

Meer weten over wat Artwork Connect voor jou kan doen?

Lees het hier

Meer artikelen

Packaging waste
Blog

10 tips voor een duurzame verpakking

Een deel van de consumenten wordt zich steeds bewuster van de voetafdruk van hun voedsel: van de impact op het milieu en klimaat, maar ook van de impact op hun eigen gezondheid. Ze stellen steeds hogere eisen aan de manier waarop voedsel geproduceerd wordt. Dit geldt ook voor de verpakkingen.

Blog

PIM-systeem: de sleutel tot een snellere time to market en meer verkoopkanalen

en Product Information Management-systeem (PIM) is software waarmee je al je productinformatie op één plek kunt beheren én vervolgens efficiënt kunt delen op verschillende platforms en via meerdere verkoopkanalen.  En dat is handig, want de hoeveelheid productdata neemt snel toe. Consumenten willen steeds meer relevante informatie hebben voordat ze een product kopen. Een foto en

Blog

Beheer productinformatie met gemak: alles wat je moet weten over een PDM-systeem

Zoals je weet is er voor het ontwerpen en ontwikkelen van een product veel productinformatie nodig. Technische specificaties, prijsinformatie, materialen, ingrediënten, etc. Met een PDM-systeem kun je al deze productdata op één plek beheren en toegankelijk maken voor iedereen die de gegevens nodig heeft, tijdens de hele levenscyclus van een product. Het doel van product