Nieuwe regels voor brood

1 Jul
2022

Nieuwe wettelijke regels per 1 juli 2022

Voor de consument moet het duidelijker worden welk soort brood er echt in het schap ligt.
Het broodschap zal er wat namen en etiketten betreft dus anders uitzien.

Volgens de nieuwe regels moet bij elk brood duidelijk vermeld worden om welk
type brood het gaat. Wit, bruin of volkeren en vooral ook waar het van gemaakt is.
De kleur van het brood is dus niet meer bepalend voor het type brood.
Een donker brood dat gemaakt is van bloem moet dus nu de benaming witbrood krijgen.

De nieuwe wet stelt niet alleen duidelijke eisen aan het vermelden van het soort brood maar ook aan de naamgeving van brood. Alleen granen die voldoende in het brood zitten, mogen ook in de naam genoemd worden. Tot slot is er een uitbreiding op het bekende heel of half brood. De luxere kleine broden heten voortaan midden brood of midden groot brood.

Wijziging benaming en declaratie verpakking

Met dit soort verplichte wijzigingen moet je snel en efficiënt kunnen schakelen. Op zoek naar het laatste
artwork, tijdsdruk en schakelen met verschillende stakeholders. De kans op fouten in het proces is dus des te groter. Hoe blijf je dan toch in control, bespaar je tijd en voorkom je chaos en hogere kosten?

Artwork Connect is de verbindende factor die het verpakkingsproces stroomlijnt - van het eerste ontwerp tot en met de online-publicatie en uiteindelijke productie.

Blogs

De meest voorkomende fouten op consumentenverpakkingen en hoe ze te voorkomen

Wij weten allemaal dat een verpakking een van de belangrijkste onderdelen is van je product. De verpakking beschermt niet alleen het product tijdens transport en opslag, het is ook nog de uitgelezen plek om je merk te laten zien aan de consument. Daarnaast moet de informatie op de verpakking voldoen aan de wettelijk...

Blogs

Ontdek de nieuwe Nutri-Score

De Nutri-score… Hebben jullie deze al op de verpakkingen staan? Of zijn jullie het van plan? Lees dan vooral even verder. Het algoritme van de Nutri-Score is namelijk gewijzigd. En dat kan behoorlijk wat gevolgen hebben voor je brand en je verpakkingen.

Blogs

Duik in de GS1 datapool

Werkt jouw bedrijf al met GS1 Data Source? Deze centrale databron, waarin leveranciers en fabrikanten productdata kunnen publiceren en delen met retailers en groothandels, maakt een opmars. Zo willen retailers uit de tuin- en diersector de GS1 Data Source eind van dit jaar als enige databron gebruiken, voor meer...

Deze website maakt gebruik van cookies, door “Accepteren" staat u dit toe, We gebruiken cookies om de beste ervaring op onze website te bieden. Als je deze site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat je hier tevreden mee bent. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.