“Lekker snel.”

“Lekker snel.”

Makkelijk inzicht en overzicht over de private label verpakkingen.

Over Group of Butchers

Group of Butchers is marktleider in het segment van hoogwaardige vleeswaren en een van de snelst groeiende foodbedrijven van Nederland. De grote passie voor het mooie product vlees wordt gedeeld via retail, het gespecialiseerde kanaal en de out-of-home markt. Er wordt iedere dag, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, hard gewerkt om de allerlekkerste producten te maken.

 • Snel groeien

  Iedere dag is speciaal en daar horen speciale producten bij! Group of Butchers blijft groeien, dus komen er steeds meer producten bij. Hoe zorg je er dan voor dat de snelle groei goed verloopt en dat je inzicht en overzicht over je verpakkingen houdt?

  Waarom Artwork Connect?

  Heel veel mailtjes over één etiket dat was niet meer te overzien met de snelheid waarin Group of Butchers werkt. Het risico dat je toch niet met het juiste pdf verder gaat werd te groot. Door het werken met AWC, zie je gelijk wat de status is en wie aan zet is. Bovendien is de mailbox een stuk overzichtelijker geworden. Group of Butchers heeft gekozen voor AWC Professional, omdat daarmee ook het proces en de communicatie wordt ondersteund.

  Wat betekent Artwork Connect voor de interne organisatie?

  “Belangrijk is om draagvlak te krijgen bij alle betrokkenen. Door gebruikers vanaf het begin mee te nemen in het proces wordt Artwork Connect op de juiste manier ingericht en kan iedereen er prettig mee werken.”

  Binnen Group of Butchers werken verschillende afdelingen nu met elkaar samen; sales, marketing, kwaliteit, specificatiebeheer, bedrijfsbureau en de betreffende productielocaties. Niemand heeft meer een eigen Excel lijst op een centrale server, waar een ander niet bij kan. Een aantal formulieren hebben ze kunnen laten vervallen, doordat de inhoud ervan kon integreren in het proces binnen AWC. Dat scheelt dubbel werk.

  Een ander groot voordeel is dat men niet afhankelijk is van anderen. Ze beheren zelf de database, en hoeven dan ook geen artworks op te vragen bij klanten of leveranciers. Zeker in een tijd waarin grondstoffen schaars zijn en je toch het tempo hoog wil houden is deze flexibiliteit van grote waarde.

  Stroomlijnen

  Om de nieuwe toestroom van producten en bijbehorende verpakking bij te houden is er behoefte aan een gestroomlijnde werkwijze. Group of Butchers werkt met een heel korte doorlooptijd. Dat begint met het makkelijk kunnen opslaan van artworks, waar iedereen snel bij kan. Daarnaast moeten artworks ook goed vindbaar zijn en herleidbaar zijn naar de bijbehorende producten. Bij de implementatie van AWC voor Group of Butchers is daarom rekening gehouden met makkelijk zoeken en vinden en gebruik van metadata, waardoor er minder kans is op fouten.

  Proces

  Samen met Artwork Connect is er een analyse gemaakt van het artwork proces. Vanuit deze analyse is er in het systeem procesondersteuning gebouwd. Met het proces in Artwork Connect zijn alle stappen in de juiste volgorde gezet, worden controles uitgevoerd waar nodig en zijn goedkeuring vastgelegd.

  Artwork Connect in de praktijk

  Inmiddels werkt Group of Butchers een paar jaar met Artwork Connect. Samenwerken in één applicatie is prettig zodat je na afwezigheid kunt terugzien wat er is gebeurd. Je kan zien wat de status is en actie ondernemen als ergens iets blijft hangen. Is iets niet compleet? Dan heb je dat snel in beeld. Ook kunnen collega’s het werk makkelijk overnemen als je met vakantie bent. Het voordeel van onze uniforme werkwijze is ook dat een alternatieve route – toch via mail communiceren – niet wordt geaccepteerd. Via Artwork Connect is het nou eenmaal sneller. Dat werkt ook goed dankzij het commitment van alle gebruikers.

  “Dankzij Artwork Connect geen 40 e-mails meer over één inprint etiketje”

  – Frank Derksen, Manager Inkoop

  Continu grip op al jouw artworkprojecten

  Wacht niet langer met het optimaliseren van jouw verpakkingsprocessen. Samen met Artwork Connect maak jij elk project overzichtelijk en worden alle artworks laagdrempelig bewerkbaar. Vraag nu een geheel vrijblijvend een demo aan.

  Versnel je time to market tot wel 50%
  Bespaar > 35% op verpakkingskosten
  Maak je project altijd 100% compleet
  100% merkconsistent door de keten
  Demo aanvragen

  Meer cases

  Artwork Connect succesverhalen die impact hebben binnen de organisatie.

  Delicia case image
  Delicia logo

  Delicia

  Van versnippering van verpakkingsdata en afhankelijkheid binnen de keten naar rust door inzicht en overzicht.

  NewForrest case image Old Amsterdam Kwekkeboom
  Newforrest logo

  NewForrest Fingerfood

  Van een omslachtige werkmethode naar een systeem dat het logistieke proces veel efficiënter ondersteund.

  Jumbo packaging case image
  Jumbo logo

  Jumbo

  De mogelijkheid om alle merkinformatie te bewaren en beheren vanuit één plek met toegang tot je eigen data.