Wat gebeurt er als je niet meer bij je data kunt?

7 Feb
2023

Je hebt een artwork management tool maar je kunt niet meer bij je data. Dit betekent nogal iets. Wat de oorzaak ook is. Een technische storing, gegevensverlies, diefstal of faillissement van de softwareleverancier. De consequenties kunnen variëren van ongemak en verlies van productiviteit tot financiële schade en reputatieschade.

Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij de keuze van een softwareleverancier en -oplossing om de risico's te verminderen en je data te beschermen.

Als een softwareleverancier failliet gaat of een bedrijfscalamiteit heeft, is het mogelijk dat de toegang tot je gegevens beperkt worden of verloren gaan. Dit hangt af van hoe de gegevens worden opgeslagen en beheerd door de leverancier.

Je grootste zorg is natuurlijk de continuïteit van je bedrijfsproces. Je wilt je (klant) afspraken nakomen en zorgen dat je op tijd kunt leveren.

Maar hoe moet je dit nu aanpakken? Het is belangrijk om te onthouden dat elke situatie uniek is en dat de aanpak die het beste werkt, afhankelijk is van de specifieke omstandigheden en eventuele afspraken die gemaakt zijn. Het is daarom aan te bevelen om professioneel advies te zoeken voordat je actie onderneemt.

Kun je een dergelijke situatie voorkomen?

Jazeker! Onze tips:

  • Kies de juiste softwareleverancier en kijk ook naar de partijen die er al mee werken.
  • Kies voor een systeem dat dataopslag in de cloud heeft. Bij een storing/calamiteit
    of als er veel collega’s tegelijkertijd met de data werken, kun je gewoon door blijven werken. Er is voor het werken in de cloud een speciale back-up procedure zodat jouw data altijd bereikbaar blijft.
  • Let er ook op dat de leverancier AVG compliant werkt.
  • Kies voor een zgn. Escrow regeling. Simpel gezegd geeft de leverancier hiermee
    de garantie af dat wanneer ze geen diensten meer leveren jij voor geruime tijd kunt beschikken over werkende software én dus beschikt over je data.

Als je op zoek gaat naar een artwork management tool houdt bovenstaande tips in gedachte. Je kunt de risico’s verminderen en je data op deze manier beter beschermen.

Nieuws

Nieuwe regels voor brood

Voor de consument moet het duidelijker worden welk soort brood er echt in het schap ligt. Het broodschap zal er wat namen en etiketten betreft dus anders uitzien. Volgens de nieuwe regels moet bij elk brood duidelijk vermeld worden om welk type brood het gaat. Wit, bruin of volkeren en vooral ook waar het van gemaa...

Blogs

De meest voorkomende fouten op consumentenverpakkingen en hoe ze te voorkomen

Wij weten allemaal dat een verpakking een van de belangrijkste onderdelen is van je product. De verpakking beschermt niet alleen het product tijdens transport en opslag, het is ook nog de uitgelezen plek om je merk te laten zien aan de consument. Daarnaast moet de informatie op de verpakking voldoen aan de wettelijk...

Blogs

5 Manieren om snel werk over te nemen

Het is eindelijk zomer, tijd voor vakantie! Heerlijk als je zelf weg bent, maar als je een paar weken het werk van een collega overneemt kan dit voor frustratie zorgen. Het kan zijn dat je geen overdacht hebt gekregen en wekenlang alleen maar in verschillende mailboxen aan het zoeken bent naar de laatste status van...

Deze website maakt gebruik van cookies, door “Accepteren" staat u dit toe, We gebruiken cookies om de beste ervaring op onze website te bieden. Als je deze site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat je hier tevreden mee bent. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.