Zichtbaarheid online optimaliseren

Blog image packshots

Een verpakking vertelt het verhaal van jouw merk en product. Via de verpakking communiceer je waar het merk voor staat en wat consumenten van het product kunnen verwachten. De verpakking draagt bij aan de merkbeleving van consumenten en is een essentieel onderdeel van de merkcommunicatie.

De uitstraling van het product is niet alleen in de fysieke winkels van belang. Tegenwoordig is online winkelen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het aantal consumenten dat ook online boodschappen doet blijft groeien. Consumenten gebruiken het online boodschappen doen niet alleen voor bestellen, maar ook vooral om te kijken wat de aanbiedingen zijn, boodschappenlijstjes te maken of informatie van een product op te zoeken.

Packshots

Voor de communicatie online zijn productafbeeldingen een absolute must. Maar liefst 93% van de consumenten geeft aan dat de productafbeelding essentieel is voor hun uiteindelijke aankoopbeslissing. Een packshot kan gemaakt worden door het bestaande product te fotograferen, een 3D render te maken of een combinatie te gebruiken van fotografie en digitaal artwork. De productafbeelding moet voldoen aan de GS1 eisen. Door te voldoen aan de GS1-eisen weet je dat de afbeelding bij elk gewenst verkoopplatform gebruikt kan worden.

Mobile Ready Hero Images

Een relatief nieuwe vorm van productafbeeldingen zijn de Mobile Ready Hero Images, ofwel Hero’s in het kort. Dit zijn geoptimaliseerde packshots voor kleine schermen, zoals mobiel en tablet. Bepaalde merkelementen of productkenmerken kunnen worden uitvergroot, zodat ze ook op klein scherm goed zichtbaar zijn. Door het weghalen van extra elementen zorg je ervoor dat consumenten in één oogopslag zien om welk merk, product, smaak en hoeveelheid het gaat.

Overal zichtbaar

Nadat er packshots en/ of Hero’s zijn gemaakt, wil je natuurlijk dat alle afbeeldingen overal zichtbaar zijn. Het is zonde als er ergens nog een oude versie rondgaat of een afbeelding van veel slechtere kwaliteit wordt gemaakt door het verkoopplatform. Artwork Connect helpt je om overzicht te houden van de beschikbare afbeeldingen. Je hebt altijd de laatste versie bij de hand en je kan makkelijk de juiste bestanden delen met de juiste personen. Er is zelfs een mogelijkheid om API koppelingen te maken voor het verspreiden van productafbeeldingen.

Meer artikelen

Blogs

Duik in de GS1 datapool

Werkt jouw bedrijf al met GS1 Data Source? Deze centrale databron, waarin leveranciers en fabrikanten productdata kunnen publiceren en delen met retailers en groothandels, maakt een opmars. Zo willen retailers uit de tuin- en diersector de GS1 Data Source eind van dit jaar als enige databron gebruiken, voor meer efficiëntie in de hele keten, betere

Blogs

Ontdek de nieuwe Nutri-Score

De Nutri-score… Hebben jullie deze al op de verpakkingen staan? Of zijn jullie het van plan? Lees dan vooral even verder. Het algoritme van de Nutri-Score is namelijk gewijzigd. En dat kan behoorlijk wat gevolgen hebben voor je brand en je verpakkingen.  Even snel back to the basics. Nutri-Score is een logo op de voorkant

Blogs

Ready to recall: terugroepacties uitvoeren of voorkomen

Een product recall… oef.. dat wens je echt niemand toe. 😱 Een recall is niet alleen erg vervelend voor je klanten, maar ook een kostbare en tijdslurpende aangelegenheid voor je bedrijf. En het kan het imago van je bedrijf flink schaden. Dus wees voorbereid. Het jaarlijks aantal recalls lijkt te blijven stijgen, ondanks alle strenge