Zichtbaarheid online optimaliseren

Blog image packshots

Een verpakking vertelt het verhaal van jouw merk en product. Via de verpakking communiceer je waar het merk voor staat en wat consumenten van het product kunnen verwachten. De verpakking draagt bij aan de merkbeleving van consumenten en is een essentieel onderdeel van de merkcommunicatie.

De uitstraling van het product is niet alleen in de fysieke winkels van belang. Tegenwoordig is online winkelen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het aantal consumenten dat ook online boodschappen doet blijft groeien. Consumenten gebruiken het online boodschappen doen niet alleen voor bestellen, maar ook vooral om te kijken wat de aanbiedingen zijn, boodschappenlijstjes te maken of informatie van een product op te zoeken.

Packshots

Voor de communicatie online zijn productafbeeldingen een absolute must. Maar liefst 93% van de consumenten geeft aan dat de productafbeelding essentieel is voor hun uiteindelijke aankoopbeslissing. Een packshot kan gemaakt worden door het bestaande product te fotograferen, een 3D render te maken of een combinatie te gebruiken van fotografie en digitaal artwork. De productafbeelding moet voldoen aan de GS1 eisen. Door te voldoen aan de GS1-eisen weet je dat de afbeelding bij elk gewenst verkoopplatform gebruikt kan worden.

Mobile Ready Hero Images

Een relatief nieuwe vorm van productafbeeldingen zijn de Mobile Ready Hero Images, ofwel Hero’s in het kort. Dit zijn geoptimaliseerde packshots voor kleine schermen, zoals mobiel en tablet. Bepaalde merkelementen of productkenmerken kunnen worden uitvergroot, zodat ze ook op klein scherm goed zichtbaar zijn. Door het weghalen van extra elementen zorg je ervoor dat consumenten in één oogopslag zien om welk merk, product, smaak en hoeveelheid het gaat.

Overal zichtbaar

Nadat er packshots en/ of Hero's zijn gemaakt, wil je natuurlijk dat alle afbeeldingen overal zichtbaar zijn. Het is zonde als er ergens nog een oude versie rondgaat of een afbeelding van veel slechtere kwaliteit wordt gemaakt door het verkoopplatform. Artwork Connect helpt je om overzicht te houden van de beschikbare afbeeldingen. Je hebt altijd de laatste versie bij de hand en je kan makkelijk de juiste bestanden delen met de juiste personen. Er is zelfs een mogelijkheid om API koppelingen te maken voor het verspreiden van productafbeeldingen.

Meer artikelen

Packaging waste
Blog

10 tips voor een duurzame verpakking

Een deel van de consumenten wordt zich steeds bewuster van de voetafdruk van hun voedsel: van de impact op het milieu en klimaat, maar ook van de impact op hun eigen gezondheid. Ze stellen steeds hogere eisen aan de manier waarop voedsel geproduceerd wordt. Dit geldt ook voor de verpakkingen.

Blog

PIM-systeem: de sleutel tot een snellere time to market en meer verkoopkanalen

en Product Information Management-systeem (PIM) is software waarmee je al je productinformatie op één plek kunt beheren én vervolgens efficiënt kunt delen op verschillende platforms en via meerdere verkoopkanalen.  En dat is handig, want de hoeveelheid productdata neemt snel toe. Consumenten willen steeds meer relevante informatie hebben voordat ze een product kopen. Een foto en

Blog

Beheer productinformatie met gemak: alles wat je moet weten over een PDM-systeem

Zoals je weet is er voor het ontwerpen en ontwikkelen van een product veel productinformatie nodig. Technische specificaties, prijsinformatie, materialen, ingrediënten, etc. Met een PDM-systeem kun je al deze productdata op één plek beheren en toegankelijk maken voor iedereen die de gegevens nodig heeft, tijdens de hele levenscyclus van een product. Het doel van product