Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV)

Supermarket shelves

De overheid heeft een vervolg gegeven aan het Akkoord Verbetering Productsamenstelling.
Sinds 2022 geldt de nieuwe Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV).

Met deze aanpak moet het voor de consument makkelijker worden om te kiezen voor gezonde voeding. En om ervoor te zorgen dat minder mensen te zwaar zijn of worden en hierdoor chronische ziekten ontwikkelen.

De voedingsmiddelenindustrie heeft al stappen gemaakt. Belangrijk aandachtspunt blijft het verder reduceren van zout, suiker en verzadigd vet in producten.

Met de NAPV stelt de overheid nieuwe eisen aan producten. Aan de hand hiervan verbeteren levensmiddelenproducenten de samenstelling van de producten. De keuze voor producten met minder zout, suiker en verzadigd vet genieten de voorkeur.

Heb je een product verbeterd en heeft het een nieuwe samenstelling gekregen? Dan is het wijzigen van de informatie op de verpakking eenvoudig georganiseerd met Artwork Connect.

Meer artikelen

Nieuws

Een mooi gesprek over Artwork Connect

Vertellen over de kracht van Artwork Connect, op hét kennisplatform voor de verpakkende industrie. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. 😎  Zoals je misschien weet, is Artwork Connect een initiatief van ons familiebedrijf Volkers, al bijna 100 jaar expert in de wereld van verpakkingen. En het toonaangevende vakblad VerpakkingsManagement wilde daar graag meer over

Bread in store
Nieuws

Nieuwe regels voor brood

Door schaarste en hoge prijzen van grondstoffen zoals o.a. koffie, granen, suiker en plantaardige oliën wordt je soms gedwongen om je verpakking snel aan te passen.

Sunflower oil on shelve
Nieuws

Snel aanpassen van verpakkingen door grondstoffen tekort

Door schaarste en hoge prijzen van grondstoffen zoals o.a. koffie, granen, suiker en plantaardige oliën wordt je soms gedwongen om je verpakking snel aan te passen.