Snel aanpassen van verpakkingen door grondstoffen tekort

Sunflower oil on shelve

Krapte aan grondstoffen en forse prijsstijgingen

De levensmiddelenindustrie kampt met schaarste en hoge prijzen van grondstoffen zoals o.a. koffie, granen, suiker en plantaardige oliën.  Hierdoor is het maken van producten met de gebruikelijke grondstoffen steeds ingewikkelder en heeft dit gevolgen voor gemaakte prijsafspraken.

Alternatief zonnebloemolie op verpakkingen

Door de oorlog in de Oekraïne zal de beschikbaarheid van zonnebloemolie naar verwachting sterk teruglopen. Verwerkers en gebruikers van zonnebloemolie in de levensmiddelenindustrie zoeken naar alternatieven zoals lijnzaad-, raapzaad- of palmolie. Wat het juiste alternatief is hangt uiteraard af van het product waarin het wordt verwerkt.

Wijziging declaratie verpakking

Als er geen zonnebloemolie meer wordt gebruikt in een product zal de verpakking moeten worden aangepast omdat de ingrediënten en daarmee voedingswaarde veranderen.

Snel verpakkingen kunnen aanpassen is nu nog belangrijker. Met Artwork Connect heb je alle informatie snel gereed en verspreid naar alle schakels. Zo voorkom je onnodig tijdsverlies en daarmee hogere kosten. 
Met het oog op de situatie in de Oekraïne hopen wij dat dit slechts van tijdelijke aard is.

Meer artikelen

Nieuws

Een mooi gesprek over Artwork Connect

Vertellen over de kracht van Artwork Connect, op hét kennisplatform voor de verpakkende industrie. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. 😎  Zoals je misschien weet, is Artwork Connect een initiatief van ons familiebedrijf Volkers, al bijna 100 jaar expert in de wereld van verpakkingen. En het toonaangevende vakblad VerpakkingsManagement wilde daar graag meer over

Supermarket shelves
Nieuws

Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV)

De overheid heeft een vervolg gegeven aan het Akkoord Verbetering Productsamenstelling. Sinds 2022 geldt de nieuwe Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV). Met deze aanpak moet het voor de consument makkelijker worden om te kiezen voor gezonde voeding. En om ervoor te zorgen dat minder mensen te zwaar zijn of worden en hierdoor chronische ziekten ontwikkelen. De

Bread in store
Nieuws

Nieuwe regels voor brood

Door schaarste en hoge prijzen van grondstoffen zoals o.a. koffie, granen, suiker en plantaardige oliën wordt je soms gedwongen om je verpakking snel aan te passen.